Aktuális tanfolyamok
Kapcsolathangoló tréning

Elhatároztátok, hogy összeházasodtok? Vagy még csak fontolgatjátok a lehetőséget?

 

Akárhogy is van, szívből gratulálok!

 

Az egymás iránti elköteleződés a legnagyszerűbb dolog, ami egy Párral történhet. Jelenleg egy gyönyörű csodában éltek. Tudod, hogy Te vagy a legfontosabb az életében. Tudod, hogy nagyon szeret. Tudod, mert úgy szeret, hogy azt Te érzed is! Figyel Rád. Tudod, mert visszajelez. Támogat, bízik benned és Te is feltétel nélkül bízhatsz Őbenne. Együtt haladtok egy úton, amelynek bizonyos pontjaira már el is elhelyeztetek néhány tervet, álmot, célt. Megtapasztaltad, milyen az, ha valaki valóban ott áll melletted, és egyetlen pillantásából is pontosan érted Őt. A legártatlanabb érintésben is az egész világotok benne van, és bár csak Ti tudjátok mit is jelent ez valójában, mindenki más is érzi, hogy elementáris erő van benne. Van valami, ami csak a Tiétek, és ez boldoggá tesz. És mivel boldog vagy minden leegyszerűsödik. A világ megtelik körülötted lehetőséggel, színnel, ízzel és illattal. Ismerős, ugye? Ez szinte minden kapcsolatra igaz az elején. De akkor miért van annyi ember, aki éveken át szürkeségben él a társa mellett? Miért van annyi válás, boldogtalan házasság és összetört szív?

 

Mert vannak olyan általánosnak mondható rizikófaktorok, amelyek nem feltétlenül láthatóak előre, de biztosan nem kedveznek a hosszú távú boldog kapcsolatnak. Nagyon sokan (tévesen!) azt gondolják, hogy egy párkapcsolat akkor jó, ha nincsenek problémák. De ez egyszerűen nem igaz! És a problémamentesség nem is lehet cél egy kapcsolatban. Cél lehet viszont, hogy a problémákat úgy tudjátok megoldani, hogy közben épül (és nem leépül!) a kapcsolatotok! Ez igen is lehetséges! Én magam nagyon nagy árat fizettem azért, hogy ezt megtanuljam, de így is azt mondom, megérte. És boldogan osztom meg a tudást, hogy Nektek ne a saját bőrötökön kelljen megtapasztalnotok.

 

Mire számíthattok?

Egy könnyed, vidám, jó hangulatú programra, sok játékra és nevetésre, tanulásra, olykor akár tisztító könnyekre is. Egy olyan utazásra invitállak, amely során sokkal mélyebben fedezed fel önmagadat, a Kedvesedet, és a kapcsolatotokat. Megélhetitek a tökéletes egymásra hangolódás csodáját, az elfogadás boldogságát, a közösen teremtett biztonság és a sok közös felfedezés örömét. A módszereket pedig átadom Nektek saját felhasználásra. A cél az, hogy saját magatok, akár otthoni körülmények között is tudjátok használni ezeket. Persze, ha elakadtok, a trénig után is bármikor jöhettek hozzám konzultációra!

 

Mielőtt félreértenéd, nem arról van szó, hogy aki a tréninget elvégzi, az biztosan örökké boldogan, gondok és problémák nélkül él egy álomvilágban. Az ígéret az, hogy eszközöket adok a kezetekbe. Az eszközökre pedig általánosan jellemző, hogy használni kell őket, mert csak úgy maguktól nem működnek. Azt nem tudom garantálni, hogy a tréningen résztvevők közül soha senki nem fog szakítani, vagy elválni, de az egyáltalán nem mindegy, hogy az együtt töltött idő milyen minőségben telik. A módszereket elsajátítjátok és az eszközök ott lesznek a kezetekben, így nem az a kérdés, hogy „mit kellene tennem ebben a helyzetben”, hanem az, hogy meg akarom-e tenni annak érdekében, hogy boldogok legyünk együtt?

 

Miért más ez a tréning, mint egy párterápia, párkapcsolati coaching, vagy mediáció?

 

Mert nem a kialakult problémákra koncentrál, hanem a megelőzésre. Figyelembe veszi, hogy vannak olyan dolgok, amelyek megoldásához a tudatosságunkat kell segítségül hívnunk, vagy egyszerűen csak meg kell tanulnunk néhány dolgot, míg más esetekben a lelkünkben kell rendet tennünk.

Csak néhány egyszerű példa a szemléltetés kedvéért:

 

 • „Utálom, hogy a Párom mindig középen nyomja a fogkrémes tubust!” Már százszor kértem, de ezen a szokásán mégsem változtat.”
  Egy ehhez hasonló szituáció megoldására valószínűleg Neked is van legalább egy jó ötleted. Mindenkinek van! A kérdés csak az, hogy ez az ötlet kielégítő megoldást hoz, vagy sértődést és csalódottságot, ami hosszú távon rombol.
  A tréningen az ilyen helyzetek felismeréséhez, feltárásához és kezeléséhez kaptok kulcsokat.
  Mert lehet, hogy
  a) csak a kommunikáción kell csiszolni. Ez viszonylag könnyen megtanulható.
  b) inkább az a kérdés, Neked miért olyan fontos ez a dolog? Na, ezt már mélyebben kell keresni, és egyáltalán nem biztos, hogy egyedül is megtalálod a választ. Pedig Benned van.
  c) a megoldás a párod rendszerében van. Ő miért ragaszkodik ehhez a szokásához? Tudatos ez nála egyáltalán?

 

 • „Érzem, hogy valami hiányzik, de nem tudom meghatározni pontosan mi az. Olyan dolgok bosszantanak, amit az eszemmel tudom, hogy nem kellene, de mégsem tudok tőle megszabadulni, és ez feszültséget okoz bennem.”
  Ennek nyilvánvalóan számtalan ok lehet a hátterében, de például: Ha valamelyik szülő az ellenkező nemű gyermeket lelkileg maga mellé emeli a „társ” szerepébe, az hosszú távon biztosan ki fog hatni a felnőtté vált gyermek párkapcsolatára. Mert ha például egy férfi - lélekben - az édesanyja mellett „A” férfi, akkor a házastársa mellett legjobb esetben is csak barát tud lenni. (fordítva is igaz) Ez nem biztos, hogy a kapcsolat elején is látszik, de ahogy telnek az évek, egyre nyomasztóbbá válik mindenki számára, míg végül ellehetetlenül a kapcsolat. Ezek nem tudatos döntések egyik fél részéről sem, de foglalkozni kell vele. És a jó hír az, hogy mindenki úgy kerülhet az őt megillető helyre, hogy közben senki sem sérül!

 

 • Az előző komoly kapcsolatok lezárása sem megy mindig könnyen a lélek szintjén. Talán egyetérthetünk abban, hogy attól, hogy valakivel megszakítok minden kommunikációt, és kitörlöm a telefonszámát, még nem biztos, hogy lélekben is lezártnak tekinthető a kapcsolat. És még az is lehet, hogy az én részemről igen, de a másik még nem engedett el teljesen.

 

 • És ne felejtsük el azt se, hogy a házasságkötés során nem csupán két ember, hanem két család is szövetséget köt egymással. A két család pedig rendelkezhet különböző értékrendekkel bizonyos területeken, amelyeket szintén össze kell hangolni. Ellenkező esetben legalább egy valaki súlyosan sérülni fog.

 

Olyan ez, mintha hangszeren játszanál. Ahhoz, hogy el tudj játszani egy zeneművet, tisztában kell lenned az alapokkal. Ismerned kell a hangszeredet, a megszólaltatásának módját, a hangnemeket, a kottaolvasást, a darabot és még sorolhatnánk. De ha többekkel együtt, vagy zenekarban szeretnéd ugyanezt a darabot eljátszani, akkor ezeken felül tudnod kell, hogy a többi zenésznek mi a szerepe, milyen hangszereken játszik, mikor kell belépniük, és megfelelőképpen kell értelmezned a karmester irányítását is! Ez összetett, de közel sem megoldhatatlan feladat.

És a házasságkötéssel épp erre készülsz: zenekarban játszani. Te már letetted az alapokat, én pedig a finomhangolásban támogatlak.

 

Átadom mindazt a tapasztalatot, melyet feleségként és anyaként éltem meg, több mint 15 éves gyakorlatom (tréner, coach, terapeuta) pedig segíti, hogy az átadott ismeretek beépüljenek és hatékony, azonnal használható eszközzé váljanak a kezetekben.

A legnagyobb hatékonyság érdekében pedig legfeljebb 7 Pár alkotta kiscsoportban dolgozunk.

Információ kérése és jelentkezés:

 

Szilvássy-Garzó Éva     +36 20 449 6690     szge@kapcsolathangolo.hu

2017 - by ProdAction!